Жительку Сумщини «розвели» на оренді квартири в Києві

09.07.2019

У поліцію Шостки звернулась 26-річна місцева мешканка. Вона розповіла, що стала жертвою інтернет-шахрая. Все почалося з того, що на відомому Інтернет-ресурсі вона знайшла привабливу, як на неї, пропозицію щодо оренди квартири в Києві. Автор оголошення за 6 тисяч гривень обіцяв дуже гарні умови проживання. Жінка зателефонувала за вказаним номером і за домовленістю з «власником квартири» перерахувала йому 1 000 гривень передоплати .

Потім за вимогою, вона зробила декілька грошових переказів, начебто на ті чи інші послуги, необхідні для оформлення договору оренди квартири у нотаріуса. Зі слів потерпілої, в неї не виникло жодних сумніві в непорядності телефонного співрозмовника, адже чоловік навіть надіслав їй світлини свого паспорту.

Обман викрився тоді, коли чоловік заявниці вирушив до столиці орендувати квартиру. Там його ніхто не зустрів, і телефон «власника» також був вимкнений.

За даним фактом в поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», в рамках якого ведуться пошуки афериста. Ошукана жінка зізнається правоохоронцям, що добре знала про такі шахрайські схеми, але понадіялась на вдачу.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: