Юрій Чмирь пропонує запровадити субсидії на ліки для пенсіонерів

10.07.2019

На Сумщині смертність втричі перевищує народжуваність. Населення області зменшується за рахунок природного скорочення.

На межі виживання опинилися пенсіонери — високі тарифи та ціни на продукти харчування, непідйомна вартість ліків доводять їх до відчаю. І якщо витрати за платіжками частково може компенсувати субсидія, запастися овочами допомагають городи, то в аптеках потрібно віддавати останні гроші. Розрекламована урядова програма «Доступні ліки» на ділі стала повністю недоступною. У цьому переконався екс-губернатор Сумщини Юрій Чмирь, отримавши десятки відповідних звернень від сумчан похилого віку.

«Моя позиція як кандидата у народні депутати України: населення нашої області, нашого міста має приростати, а не скорочуватися! Завдання політиків розібратися у ситуації та знайти шляхи вирішення демографічної кризи.

Переконаний, для пенсіонерів на державному рівні має бути запроваджений новий механізм – субсидії на медичні препарати. До того ж, користуватися субсидією мають не лише хворі на серцево-судинні захворювання, бронхіальну астму та діабет другого типу. Перелік захворювань, за якими надається фінансова допомога, має бути розширеним.

Залежно від розміру пенсії у людини має бути можливість придбати ліки безкоштовно або з доплатою до 30%. Такий підхід, вважаю, є справедливим, і він допоможе зберегти життя наших пенсіонерів», — написав Юрій Чмирь на своїй сторінці у Facebook.

На Сумщині смертність втричі перевищує народжуваність. Населення зменшується за рахунок природного скорочення. На межі…

Опубліковано Юрієм Чмирем Вівторок, 9 липня 2019 р.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: