На Конотопщині планують зробити сміттєвий полігон

10.07.2019

Стало відомо, що на Конотопщині планують побудувати сміттєвий полігон. Виконавчий комітет Конотопської міської ради розглянув петицію про організацію системи роздільного збору сміття у райцентрі.

Петицію під назвою «Організація системи роздільного збору сміття та будівництво сортувальної станції» подала зоозахисна організація «Друзі тварин». Пропонується створити умови для сортування та утилізації сміття за видами матеріалів, встановити на майданчиках збору побутового сміття контейнери для роздільного сортування. Забезпечити точки прийому небезпечних відходів, прибирання інших видів сміття та створити на новому полігоні сортувальні станції.

Як повідомив в.о. начальника управління житлово-комунального господарства Конотопської міської ради Артем Колесников, сміттєвий полігон планують будувати на межі Підлипненської та Шаповалівської сільських рад. На це у міському бюджеті на 2019 рік передбачено 1,5 мільйона гривень.

За його словами, у переліку проєктно-кошторисної документації значиться і сортувальна лінія. Вартість реалізації цього проєкту орієнтовно складатиме щонайменше 70 мільйонів гривень. Окрім коштів міського бюджету планують залучити фінансування з бюджетів обласного та державного.

«Ще не виготовлена в повному обсязі проєктно-кошторисна документація. Як тільки вона буде, то стане відома вартість сміттєвого полігону. Завершити проєктну документацію планують у жовтні цього року», — розповів посадовець.

Артем Колесников зазначив, що після затвердження документації міська рада проведе тендер на будівництво. До майбутнього сміттєвого полігону вивозитимуть сміття з Конотопа та тих громад, які увійдуть в Конотопське ОТГ з 1 січня 2019 року.

До того, як сміттєвий полігон збудують, в одному з мікрорайонів міста планують встановити контейнери для роздільного сміття.

konotop.city

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: