На Сумщині проведуть експертизу в справі про розкрадання бюджетних коштів

11.07.2019

Недригайлівським відділенням поліції Роменського ВП ГУ НП України у Сумській області розслідується кримінальне провадження за ознаками вчинення правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

4 липня до Недригайлівського районного суду звернувся заступник начальника Недригайлівського ВП Володимир Бібенко з клопотанням про проведення судової будівельно-технічної експертизи у цьому провадженні.

Своє клопотання мотивував тим, що 23 січня Роменською місцевою прокуратурою зареєстроване кримінальне провадження за повідомленням Роменського міського відділення УСБУ в Сумській області про те, що голова Тернівської селищної ради Недригайлівського району та начальник Клевенського МУВГ протягом 2018 року здійснили розтрату коштів селищної ради в розмірі 250 тисяч гривень шляхом зловживання службовим становищем в ході здійснення капітального ремонту шлюзу та досипки греблі і дамби річки Терн в районі смт.Терни Недригайлівського району. Протягом поточного періоду 2019 року продовжують розтрату бюджетних коштів, при цьому вносять недостовірну інформацію до актів виконаних робіт, заплановані роботи не здійснюють, техніку не наймають та не використовують, при цьому здійснюють розрахунки за невиконані роботи та послуги.

Під час проведення досудового розслідування була отримана інформація, що 21 вересня минулого року Тернівською селищною радою була проведена публічна закупівля на капітальний ремонт з поліпшення технічного стану та благоустрою водойми на р. Терн на території селищної ради на суму 1 мільйон 443 тисячі 714 гривень. Учасником тендеру було лише Клевенське міжрайонне управління водного господарства, з яким ця селищна рада уклала договір  на капітальний ремонт з поліпшення технічного стану та благоустрою водойми на р. Терн на цю суму (договірна ціна робіт, що доручається для виконання підряднику в 2018 році становить 827265,6 грн.).

Згідно проектно-кошторисної документації підрядником мали бути здійснені роботи з капітального ремонту шлюзу та досипки греблі і дамби. У ході перевірочних заходів встановлено, що підрядник не здійснив в повному обсязі роботи з досипки греблі і дамби на суму близько 250 тисяч гривень. Тож  для встановлення обставин виникла необхідність у проведенні судової будівельно-технічної експертизи – йдеться в ухвалі суду.

Слідчий суддя таке клопотання задовольнив та призначив будівельно-технічну експертизу, яка повинна визначити чи відповідають обсяги виконаних робіт обсягам зазначеним в актах приймання, яка сума завищення вартості робіт включеної до актів приймання та чи відповідають фактично виконані об`єми будівельних робіт проектній документації та вимогам ДБН.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: