У Сумах нарешті судитимуть копа, через якого в ДТП постраждали 8 чоловік

11.07.2019

Прокуратурою Сумської області у четвер 11 липня 2019 року направлено до Зарічного районного суду м. Суми обвинувальний акт щодо поліцейського роти №3 батальйону управління патрульної поліції в Сумській області. Одночасно  копію акту вручено підозрюваному.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.

Мова йде про резонансну Дорожньо-транспортну пригоду, що сталась у м. Суми 19 серпня 2018 року близько 14 год. 45 хв. Тоді службовий автомобіль патрульної поліції на перехресті вулиць Петропавлівська та Перекопська зіткнувся з Аudi A4, унаслідок чого транспортний засіб поліцейських відкинуло на тротуар, де перебувало 4 пішоходів. У результаті вказаної події 2 пішоходів отримали тяжкі тілесні ушкодження, 1 – середньої тяжкості, іще 1 пішохід, 2 водія та 2 пасажири відбулись легкими тілесними ушкодженнями.

У ході слідства, проведеного Слідчим управлінням поліції, встановлено, що підозрюваний, рухаючись із увімкненими проблисковими маячками синього і червоного кольорів та спеціальним звуковим сигналом, зневажив безпекою дорожнього руху, зокрема при виїзді на перехрестя на червоний сигнал світлофору, в порушення пункту 3.1. Правил дорожнього руху, не впевнився, що це буде безпечно для інших учасників. Відтак скоїв зіткнення з автомобілем «Audi A4», який рухався по вказаному перехрестю на зелений сигнал світлофора і, згідно висновків експертів, не мав технічної можливості попередити дану пригоду.

Довідково: санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого, повідомляє прес-служба прокуратури області.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: