Якщо не навести порядок у лісовому господарстві, то скоро в Україні просто не залишиться ні лісів, ні фахівців

12.07.2019

Про це заявив народний депутат від ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ — ЗА ЖИТТЯ Юрій Павленко під час зустрічі з працівниками Конотопського агролісгоспу, куди він приїхав разом з однопартійцем – депутатом Сумської обласної ради, кандидатом по 160-му виборчому округу Володимиром Пилипейком.

У поточному році галузь опинилася у критичному стані, фактично залишившись без фінансування. Про це розповів директор підприємства Віталій Богдан.

Лісове господарство формує 1,5% ВВП країни, тому держава не ставила довгий час перед галуззю «наполеонівських планів». Справжні проблеми почалися тоді, коли значно збільшився податковий тиск та зменшилася бюджетна підтримка. У поточному році галузь опинилася у критичному стані, фактично залишившись без фінансування.

«Голосно, заявивши про програму відновлення лісів, влада так і не виділила закладені на це гроші. Зате обклала лісників подвійним оподаткуванням: рентні платежі і плата за землю водночас. Те, що влада заганяє лісове господарство в тяжкі фінансові обставини, в кінцевому підсумку призводить до непоправимих наслідків для всієї економіки країни», — зазначив Володимир Пилипейко.

Йому відомі усі проблеми галузі, тож Юрій Павленко рекомендував лісівникам придивитися до кандидата, бо, каже, він розбирається у цій сфері і зацікавлений, аби вона розвивалася.

Загалом же нардеп вважає, що ставлення держави до лісового господарства необхідно міняти і ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА — ЗА ЖИТТЯ готова переглянути законодавчу базу, яка б захистила галузь.

«Необхідно переглянути законодавство в цій сфері, підвищити зарплату працівникам лісової галузі, щоб ті не виїжджали за кордон. Вирішувати питання з ресурсозбереженням, а це і зниження відходів лісової промисловості, і зниження втрат через неправильне зберігання, транспортування. Це цілий комплекс питань пов’язаний із використанням сучасних технологій, які допомогли б максимально залучити відходи в промисловий цикл, залучати інвесторів і т.д. І формувати екологічний імідж України», — підкреслив Юрій Павленко.

Всі ці питання представники ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ — ЗА ЖИТТЯ знають і готові вирішувати.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: