Справу вдови вбитого Анатолія Жука відклали

12.07.2019

Сьогодні, 12 липня, в Сумському апеляційному суді мав продовжитись розгляд апеляційних скарг потерпілої — матері вбитого Анатолія Жука — і двох адвокатів його вдови Ганни Жук на рішення суду першої інстанції, яким було задоволено клопотання прокурора і прийняте рішення про надання дозволу на затримання Ганни Жук і доставку її в м. Суми для виконання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо: мати Анатолія Жука впевнена в непричетності своєї невістки до вбивства сина. У зв’язку з цим разом із адвокатами Ганни Жук апелює про скасування рішення суду першої інстанції.

Судове засідання було призначене сьогодні на 10.30. Однак у зв’язку із клопотанням нового адвоката Євгена Страшка про надання часу на ознайомлення з матеріалами справи, засідання відклали до 13.00. Але за цей час адвокат встиг ознайомитися лише з 35 аркушами першого із трьох томів кримінального провадження. Через це він клопотав про надання додаткового часу на ознайомленні. Крім того, під час двогодинної перерви стало зле матері Анатолія Жука.

Враховуючи ці дві обставини, суд переніс засідання відклав до 29 липня.

Нагадаємо: екс-депутата і екс-чиновника Сумської міської ради Анатолія Жука застрелили на подвір’ї власного будинку 2 серпня 2018 року. Прокуратура підозрює у вбивстві його дружину Ганну Жук. Саму підозру їй оголосили заочно, бо за кілька днів після вбивства Ганна разом із донькою виїхала за межі України. Однак батьки і брат Анатолія впевнені, що Ганна до вбивства не причетна. Зарічний районний суд міста Суми задовольнив клопотання прокуратури про обрання Ганні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. ЇЇ захисники оскаржують це в Сумському апеляційному суді.

umy.today

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: