Роменчанин отримав вирок за незаконне отримання субсидії

12.07.2019

Покарання у вигляді штрафу на суму 1020 грн. отримав обвинувачений, якого було визнано винуватим у скоєнні злочину, передбаченого  ч. 1 ст. 190 КК України (шахрайство), повідомляє прес-служба Роменського міськрайонного суду.

Чоловік, мешканець м. Ромни, до звернення з призначення субсидії  придбав у приватну власність житловий будинок оціночна (ринкова) вартість якого, відповідно до Звіту про незалежну оцінку майна  становила 90925 грн.

При цьому чоловік достовірно знав та усвідомлював, що відповідно до п.5 «Порядку призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива» затвердженого Постановою Кабінету Міністрів від 21.10.1995 № 848 він не має права на отримання призначеної житлової субсидії.

Таким чином, обвинувачений  шляхом подання недостовірних даних отримав призначені субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг та безпідставно отримав виплачені кошти на загальну суму 12496,79 грн.,  тобто незаконно заволодів грошовими коштами в сумі 12496,79 грн., нарахованими та виплаченими Управлінням соціального захисту населення Роменської міської ради, як субсидія.

Чоловік не врахував одного, що отримані незаконним шляхом грошові кошти прийдеться  повернути державі.

Вирок суду не набув законної сили і може бути оскарженим в апеляційному порядку протягом 30 днів  з дня його проголошення.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: