Викрали людину і вимагали у рідних гроші: апеляційний суд залишив підозрюваного під вартою

12.07.2019

До Сумського апеляційного суду надійшли апеляційні скарги на ухвалу слідчого судді Зарічного районного суду м. Суми, якою двадцятишестирічному уродженцю м. Глухів було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Чоловіку інкримінують вчинення злочинів, передбачених ч.25 ст. 146 та ч.2 ст. 187 КК України, а саме незаконне позбавлення волі, викрадення людини та розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб.

За матеріалами досудового розслідування, підозрюваний разом зі спільниками викрав людину та вимагав від її родини грошові кошти. Особу було затримано на початку червня цього року. Слідчий звернувся до суду першої інстанції з клопотанням про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Слідчим суддею Зарічного районного суду м. Суми клопотання було задоволено. Проте сторона захисту не погодилася з таким рішенням місцевого суду та подала апеляційну скаргу. В якій просила його скасувати та обрати більш м’який запобіжний захід. Захист мотивував свою позицією необґрунтованістю оголошеної підозри та недоведеністю прокурором ризиків у кримінальному провадженні, які б виключали можливість обрання іншого запобіжного заходу, що не передбачав би позбавлення волі.

Розглянувши апеляційні скарги, колегія суддів Сумського апеляційного суду відмовила захиснику та підозрюваному в обранні більш м’якого запобіжного заходу, оскільки стороною обвинувачення було доведено, що особа підозрюється у вчиненні тяжкого злочину, не працює, немає міцних соціальних зв’язків та постійного місця проживання. Крім того, існують ризики, що перебуваючи на свободі, підозрюваний перешкоджатиме веденню слідству, зокрема буде неможливо встановити його спільників.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: