Суми виконали план чергового призову на 101%

15.07.2019

Суми виконали план призову громадян України на строкову військову службу до лав ЗСУ та інших військових формувань у квітні–червні 2019 року на 101%.

Під час щопонеділкової апаратної наради заступник військового комісара, начальник відділення комплектування Сумського міського військового комісаріату Юрій Сердюк доповів, що у встановленні терміни Сумський міський військовий комісаріат розробив план проведення призову на строкову військову службу громадян 1992–1999 років народження навесні 2019 року, а також налагодив взаємодію з виконавчим комітетом, керівниками підприємств, установ, організацій та навчальних закладів.

Оповіщення призовників про явку до міської призовної дільниці проводилось шляхом інформування населення про наказ військового комісара в засобах масової інформації, а також персональними повістками, поштовими листівками, силами особового складу міського військового комісаріату у взаємодії з Сумським відділом поліції та технічними працівниками.

Юрій Сердюк зазначив, що найбільш дієвим та ефективним заходом з оповіщення призовників була робота спільних груп оповіщення та розшуку призовників, які ухиляються від призову на строкову військову службу, у складі військовослужбовців військового комісаріату та працівників Сумського відділу поліції, до якого були направлені списки осіб, які знаходяться у розшуку. Таким чином вдалось розшукати 53 особи.

Тим часом серед підприємств міста найкраще оповіщення провели ПАТ «Сумихімпром», ПАТ «Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання», ПАТ «Насосенергомаш», ПАТ «ВНДІАЕН», ТОВ «Технологія», ТОВ «Гуалапак Україна», ТОВ «Гуала Кложерс Україна».

На базі лікувальних закладів міста здійснювалися амбулаторні та стаціонарні обстеження, рентгенологічні та інші необхідні дослідження всіх призовників, проводилися аналізи крові на ВІЛ- інфекцію та маркери гепатиту «В», «С» за списками, наданими Сумським міським військовим комісаріатом.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: