Що робитимуть із нестерпним смородом під Конотопом?

15.07.2019

Проблема забруднення атмосферного повітря на території села Попівка Конотопського району виникла у цьому році, відтоді як почав функціонувати ДП «Попівський експериментальний завод». На територію майданчика бардонакопичувачів підприємства за межами населеного пункту утилізуються як виробничі стоки, так і відходи господарсько-фекальної каналізації. Запуск роботи на заводі та значне підвищення температури повітря спровокували процес бродіння, що і спричинили неприємний запах у населеному пункті.

Ситуацію можна виправити двома шляхами, зазначила заступник директора обласного Департаменту екології та охорони природних ресурсів Ірина Кашпур. Перший, але довготривалий, варіант вирішення проблеми — встановлення сучасних каналізаційних систем та установок для очищення стічних вод. Другий – внесення спеціальних мікроорганізмів, життєдіяльність яких дозволяє зменшити забруднення повітря.

«Органи місцевого самоврядування, а саме – Попівська сільська рада може ініціювати питання встановлення нових каналізаційних систем та установок для очищення стічних вод, де відбувається збирання, очищення, оброблення та розподілення стоків, – говорила Ірина Кашпур. – Звичайно це потребує ініціативи з боку місцевої влади, виділення коштів, розробки проектної документації, що має пройти оцінку впливу на довкілля. Це процес не одного року, а проблему необхідно вирішувати вже сьогодні. Є також варіант застосування технології внесення мікроорганізмів для того, щоб зменшити забруднення атмосферного повітря. Потрібно зробити розрахунки у співвідношенні площі та необхідної кількості таких мікроорганізмів».

На 17 липня обласний Департамент екології та охорони природних ресурсів ініціював засідання координаційного комітету з екологічної безпеки. На цю нараду, окрім представників Державної екологічної інспекції, Держпродспоживслужби, керівництва Конотопської райдержадміністрації та голови села Попівка запрошено також вузькопрофільних спеціалістів та науковців.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: