На Сумщині відзначили 280-річчя Охтирської ікони Богородиці

15.07.2019

15 липня в Охтирці відбулися урочистості з нагоди 280-ліття явлення чудотворного образу Охтирської ікони Божої Матері. Напередодні увечері у кафедральному Спасо-Преображенському соборі Сум відбулося всенічне бдіння, яке очолив митрополит Сумський і Охтирський Євлогій.

У день ювілею до Покровського кафедрального собору Охтирки з’їжджалися гості, щоб узяти участь в церковних урочистостях. Також зранку цього дня у Охтирці завершилася хресна хода з Лебедина, учасники якої за три дні подолали багатокілометрову відстань із молитвою.

Божественну літургію у Покровському кафедральному соборі очолили митрополит Сумський і Охтирський Євлогій та архієпископ Конотопський і Глухівський Роман у співслужінні 140 священнослужителів з Сумської, Конотопської, Роменської, Полтавської та Кременчуцької єпархій. Кілька тисяч богомольців стали учасниками богослужіння.

Зі словами архіпастирської проповіді та настанови до учасників урочистостей звернувся Високопреосвященніший Владика Роман.

Відбулася традиційна хресна хода до каплиці, зведеної на місці старовинного собору, під час якої піднесено особливі молитви за мир в Україні. Священники несли список чудотворної Охтирської ікони.

Церковна громада приготувала святковий обід, яким пригостила богомольців. Загальне духовне піднесення ювілею шанованої чудотворної Святині передалося усім, хто долучився до урочистостей.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: