На Алею Героїв у Сумах потрібно ще 340 тисяч?

16.07.2019

На нараді в Сумській мерії 15 липня  Вадим Дубодєлов підняв питання про необхідність закінчення всіх робіт на Алеї Героїв на Центральному міському кладовищі.

— Це питання чомусь зависло. Відеоспостереження там є, але питання виведення його на пульт поліції не вирішене, — розповів він. — У ніч на 15 липня лише завдяки тому, що вийшли активісти, вони зірвали спробу зафарбувати пілони вхідної групи чорною фарбою. Не знаю, наскільки це було серйозно … Ще одне питання — стоянка машин на тротуарі прямо перед входом. Це порушує правила дорожнього руху (стоянка в 10-метровій зоні від пішохідного переходу і в зоні перехрестя). Ми теж зверталися і до вас, і в поліцію, і до дорожників. Це негарно — коли є такий комплекс, і перед ним завжди стоїть 4-5 машин на тротуарі. Ми звертаємося до поліції, поліція виїжджає, штрафує, але потім все знову повторюється. Там треба поставити заборонний знак. І третє — ми повинні все ж передати цей об’єкт на баланс міста.

— Нічого не зависло, — відрізав мер. — Нараду ми провели, на цей об’єкт треба ще 341 тис. грн. Ми просто поки не знаємо, як провести це дофінансування. Щодо відеоспостереження, три роки тому ми розробили програму «Безпечне місто» на 9 млн. грн., вона передбачає встановлення камер по всьому місту. Але документи на неї у нас вилучили. Проект в Нацполіціі. І ми не можемо рухатися далі.

Директор КП «Інфосервіс» Олена Дяговець пояснила, що вони повністю оновили систему відеоспостереження на алеї. Наскільки вона розуміє, зараз у поліції просто немає технічних можливостей прийняти цю систему.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: