Зайцева, якій пощастило: чому на Сумщині відпустили дочку агромагната Сугака, яка на смерть збила дівчину

16.07.2019

Більше 100 днів пройшло з того часу, як на автодорозі Полтава-Суми на виїзді з міста Тростянець сталася жахлива смертельна ДТП: сумчанка 1980 року, керуючи авто ToyotaRav4, скоїла наїзд на дівчину, яка рухалася по неосвітленій частині дороги.

Водійка протягла пішохода на капоті понад 60 метрів. Від отриманих травм дівчина загинула на місці. На наступний день після трагедії їй мало би виповнитися 24 роки. За фактом ДТП було відкрито кримінальне провадження, втім до відповідальності водійку так і не було притягнуто, більше того – її відпустили.

Як стало відомо згодом, дівчину збила дочка Віктора Сугака депутата Охтирського райради, колишнього глави Охтирської РДА та бізнесмена, а нині й кандидата в народні депутати України по 162 одномандатному виборчому округу. Крім того, винуватиця є дружина місцевого прокурора Сергія Вакули.

Як повідомила пізніше прес-секретар прокурора Сумської області Наталія Науменко, процесуальне керівництво у справі залишили Охтирській місцевій прокуратурі і порушень в цьому ніяких не було. Втім, батьки ж загиблої дівчини вважають, що слідство у справі проводиться необ’єктивно, тому що справу лишили в Охтирці, де Сугак та Вакула мають великий вплив.

Мабуть, через це «зам’яти» справу спробували відразу, про що з самого початку почали писати родичі та друзі загиблої дівчини. «За тиждень справа про смертельне ДТП за участю дружини прокурора так і не зрушила з мертвої точки», — повідомила тоді на своїй сторінці в Facebook мати дівчини Вікторія Косяк.

«Особа причетна до вчинення злочину з використанням власного авто, як знаряддя вчинення злочину, наразі вільно (приємно) себе почуває у власному будинку в колі своєї сім’ї…, а я свою єдину дитину поховала і більше ніколи не побачу на цьому світі!», — повідомила мати дівчини, додаючи цілком логічні питання:

• чому вона не перебуває у слідчому ізоляторі?

• чому досі керує транспортним засобом (водійське посвідчення в неї не вилучили)?

• та чому ігноруються загальні принципи кримінального судочинства, а саме «захист особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, охорона прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження»?

Відповіді на ці на інші питання варто шукати в біографіях родичів правопорушниці.

Батько Інни Вакули — Віктор Сугак є главою Охтирської районної організації Аграрної партії України, власником п’яти підприємств — ФГ «Сугак В.В.», ПрАТ «САД», ПрАТ «Охтирський м’ясокомбінат», ТОВ «СГ«КИРИКІВСЬКИЙ». Самого Сугака неодноразово звинувачували в рейдерстві, жахливих умовах праці на його підприємствах де регулярно трапляються смерті працівників (яких звільняють заднім числом, що б не виплачувати компенсацію) та, навіть, ґвалтуванні співробітниць своїх підприємств.

На сьогоднішній день Сугак ще й вирішив отримати депутатський мандат, балотуючись по 162 виборчому округу. Місцеві мешканці кажуть, що таким чином Сугак хоче ще більше посилити свій вплив в регіоні.

Руслан Якушев

antikor.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: