«Що це за дурдом такий?»: Глухівчани отримали платіжки з тисячними боргами

16.07.2019

У Глухові після водоканалу та газового господарства споживачам розписав борги теплорайон. Те, що значилось у людей зі знаком мінус (тобто, рахувалось як накопичення на рахунках), несподівано пішло декому в борг.

– Ми регулярно сплачували. Останні місяці в квитанції фігурувала переплата «-1480 грн». Це ми трохи зекономили від субсидії. У червні ж ця сума нам виставлена до сплати, як борг. Чому зекономлене тепер повинні самі ж оплатити? Що це за дурдом такий? – обурюється з платіжкою в руках мешканець гуртожитку по вул. Курлука, 1/3 Володимир.

Люди не можуть ні від кого з комунальників добитись, звідки борг, якщо своєчасно сплачували послугу? Пояснити щось у цій незрозумілій ситуації попросили керівництво «Теплового району».

– Така ситуація по нашому підприємству торкнулась 100 абонентів – це мешканці 3-поверхових і 4-поверхових будинків. Справа в тому, що саме вони використали менше тепла, ніж передбачалося по субсидії. Згідно постанови Кабміну, до 1 травня ми повинні були провести перерахунок за формулою «нарахування» мінус «субсидія». Якщо нарахування було меншим, то частка по субсидії поверталася державі. Так і зробили. У травні ж отримуємо нове роз’яснення до постанови, де у формулу вже рекомендують додавати обов’язкову частку платежу, але до того моменту, коли почала діяти монетизація. А слідом за цим 3 червня ми отримали новий лист-роз’яснення до постанови КМ, де вже зазначається, що всю переплату залишити на рахунках у людей. Тих, кого знайшли, ми попередили, що платити не треба. А тим людям, хто вже сплатив, гроші повернули в касі підприємства, – зазначив директор підприємства Микола Колоша.

Тож кожному «боржнику» ще раз треба відвідати теплорайон і звірити дані.

nedelya.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: