Фотограф із Сумщини пропонує кандидатам у нардепи екскурсії по «мертвих» селах

16.07.2019

Це  малі села-супутники Воздвиженського, розташовані зі східної сторони. Про Говорунове вже згадувалось раніше, однак в цих малих селах ситуація схожа – вони більше мертві, ніж живі.

Черговою добіркою фотографій покинутих сел Ямпільщини поділився Едуард Баранов.

«Рождественське зустріло тишею, біля крайніх зруйнованих будинків пробіг заєць. Лише в центрі я побачив літнього чоловіка, що колов дрова біля старої хати. Неподалік знаходився нежилий двір нової будови – але вже з від’єднаними дротами енергопостачання. Далі було безлюддя – вулиця заросла бур’янами в мій зріст, доводилося продиратися крізь дику пекучу кропиву, щоб зробити кілька світлин пустих обійсть, переживших своїх господарів…

До Сорокового Клину я потрапив, об’їхавши сад, площею з невеличке князівство. Потішила дорога – яка добре зберіглась, ймовірно тому, що нею не користуються. На цьому позитив скінчився.

Будинки-привиди суворо дивилися в світ порожніми віконницями. Сліпі, з проваленими дахами вони нагадували непохованих калік. Я вискочив з одного будинку, який хотів фотографувати зсередини, бо в напівтемряві ледь не наступив на теперішню господарку – сіру гадюку. Виявляється кропива, іржаві цвяхи та бите скло — не найбільша небезпека в таких випадках. Ще кинувся в око колодязь, з якого нікому випити води та почистити його замулене дно.

Південна частина села, що складається з однієї вулиці, зберіглась краще – будинки з уцілілими вікнами та дахами і там ще жевріло життя. Поки ще жевріло…

Р.S. Непогано було б під час виборчих змагань проводити подібні екскурсії кандидатам, щоб їхні обіцянки та діяльність не викликали сумнівів, що вони обираються саме від України, а не від Брянської чи Курської областей», — написав автор фото Едуард Баранов.

yampil.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: