Жінку судитимуть за знайдений у супермаркеті гаманець

16.07.2019

Із заявою про крадіжку звернулася 29-річна жителька одного з населених пунктів Шосткинського району.

Жінка розповіла, що, вибираючи продукти харчування в супермаркеті, поклала гаманець на полицю і забула його забрати. Повернувшись за ним через кілька хвилин, вона виявила його зникнення. За словами жінки, у гаманці було 2500 гривень соціальної допомоги на її дитину з особливими потребами.

Правоохоронці переглянули відео з камер відеоспостереження, встановлених у торговому залі магазину, і побачили на ньому жінку, яка забрала забуту річ. Незабаром її особу встановили. Нею виявилася 45-річна місцева жителька. Тисячу гривень із чужого гаманця вона встигла витратити, а другу в присутності поліцейських повернула власниці.

У поліції дії жінки кваліфікували як крадіжка і відкрили по відношенню до неї кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 185 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до 2 років, або позбавлення волі на строк до 3 років. Однак остаточне покарання їй визначить суд.

Правоохоронці нагадують громадянам, що, згідно з чинним законодавством, людина, яка знайшов загублену річ, не стає її власником. Вона зобов’язана негайно повідомити про це тому, хто втратив річ і повернути знайдене. Якщо ж знахідку знайдено в приміщенні або транспортному засобі, то необхідно передати її власнику приміщення або транспорту.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: