На Сумщині Мін’юст представив перших «сімейних радників»

16.07.2019

На Сумщині міністр юстиції Павло Петренко представив перших “сімейних радників”. Про це передає Мін’юст України у Twitter.

“Павло Петренко представив перших «сімейних радників» на Сумщині – викладачів Сумського державного педагогiчого унiверситету, членів правлiння ГО «Калинове гроно», керiвників ГО «Лiга сучасних жінок» Ольгу Полякову та Людмилу Пономаренко”, — йдеться у повідомленні.

.@Petrenko_Pavlo представив перших «сімейних радників» на Сумщині — викладачів Сумського державного педагогiчого унiверситету, членів правлiння ГО «Калинове гроно», керiвників ГО «Лiга сучасних жінок» Ольгу Полякову та Людмилу Пономаренко. pic.twitter.com/NVJaVMgrZX

— Мін'юст України (@minjust_gov_ua) July 16, 2019

«Сімейні радники» — це спільний проекту Міністерства юстиції України, системи Безоплатної правової допомоги та громадськості. «Сімейні радники – це активні українці, лідери суспільної думки у власній громаді, більшість з яких самі постали перед проблемами домашнього насильства і вже давно допомагають іншим людям боротися за свої права. Вони спільно з юристами системи безоплатної правової допомоги, фахівцями державної виконавчої служби, психологами, співробітниками Національної поліції та інших органів влади допомагатимуть громадянам отримувати інформацію з питань сімейного права та захищати їхні права», – розповіла заступник Міністра юстиції України Іванна Смачило.

Фактично сімейні радники працюють як волонтери та забезпечують комунікацію між постраждалими та відповідними співробітниками Мін’юсту та інших органів державної влади. Вони виступають лише допоміжною ланкою. Консультації та захист надають громадянам юристи й адвокати системи безоплатної правової допомоги.

Всі сімейні радники проходять відповідне навчання, аби бути здатними надавати оперативну та якісну роз’яснювальну роботу в громаді, після чого необхідна правова допомога громадянам  надається вже юристами системи БПД.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: