На сесію Глухівської міськради викликали поліцію

16.07.2019

Сесію Глухівської міськради, заплановану на сьогодні, 16 липня, місцеві жителі чекали довго і з нетерпінням. Ще б пак: через те, що до цих пір не прийнятий головний фінансовий документ, життя райцентру практично паралізована.

Особливо страждають найбільш вразливі категорії населення, які залежать від соцвиплат. Буквально оббивають пороги кабінетів міськвиконкому гемодіалізні хворі та багатодітні сім’ї. Першим життєво необхідні медичні препарати і покладена законом матеріальна допомога, а другим — нова допомога від держави, яка по всій країні вже виплачується з 1 квітня. Тому на сьогоднішнє засідання до зали з’явилися глухівчани, які перебувають у вкрай важкому матеріальному становищі і які розраховують на гроші з місцевого бюджету.

До початку сесії все було на диво добре: мера Мішеля хоч на робочому місці й не було, але кворум таки зібрався. Однак уже за 20 хвилин між очільником виборчої комісії Наталією Зайцевої та в. о. міського голови Оленою Демішевою виник скандал. Причиною стало неприйняття Оленою Миколаївною депутатів, яких Наталя Володимирівна запропонувала включити в депутатський корпус (дві особи).

Конфлікт закінчився тим, що всі народні обранці від опозиції встали і пішли, а голова фракції «Воля народу» Юрій Бурлака (екс-мер) викликав наряд поліції для наведення порядку. При цьому Юрій Олександрович заявив, що депутати-опозиціонери відразу ж після виборів, на наступному тижні, проведуть у Глухові загальноміське обговорення бюджету, а потім ініціюють позачергову сесію.

Після їх відходу в залі вибухнули неабиякі пристрасті. Радник мера Мішеля Юрій Мудрий накинувся на прокурора, який приїхав із Шостки, і погрожував, що той полетить із роботи за бездіяльність і покривання бездіяльності своїх підлеглих. Ораторствував він довго, так що багато хто не витримали і покинули залу. До кінця досиділи лише ті, хто чекав своєї черги до трибуни.

Проте бюджет не прийнятий, наступне засідання, позачергове, в кращому випадку відбудеться через 2 тижні, тобто в серпні. Минулорічний рекорд уже побитий…

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: