У Сумській ОДА даремно витрачають кошти?

18.07.2019

Т. в. о. голови Сумської обласної державної адміністрації Ірина Купрейчик доручила начальнику управління капітального будівництва Анатолію Ворожку спільно з правоохоронними органами розібратися в ситуації, що склалася при розробці проектно-кошторисної документації «Капітальний ремонт будівлі обласного наркодиспансеру» і ремонту обласного художнього музею ім. Онацького.

Посадовиця повідомила, що в 2018 році був розроблений проект із заниженням класу наслідків СС1 — і використано 290 тис. грн на «Капремонт будівлі обласного наркодиспансеру» за адресою: пл. Троїцька, 16». У 2019-му виділено 814 727 грн та укладено договір на виконання робіт… Але об’єкт є пам’яткою архітектури і вимагає виготовлення зовсім іншої проектно-кошторисної документації, комплексної експертизи і т. п. А значить, кошти були витрачені на виготовлений проект даремно.

За словами Ворожка, на розгляд сесії облради вносяться зміни по цьому об’єкту і найближчим часом ситуація буде виправлена.

«Дещо інша, але подібна ситуація і з іншим об’єктом культурної спадщини — обласним художнім музеєм ім. Онацького. Мільйон гривень було виділено два роки тому, 9 млн — рік тому, але ремонтні роботи не ведуться, — зазначила Ірина Купрейчик. — Ми говоримо, що у нас немає грошей на пріоритетні напрямки, але одночасно дозволяємо собі нецільове їх використання. Проте питання про нецільове використання коштів сьогодні навіть не повинні виникати».

Приблизний підрахунок показує, що 11 мільйонів гривень, які область виділила на ці об’єкти, просто повисли в повітрі…

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: