Народний депутат Артур Герасимов відвідав Сумщину

18.07.2019

Народний депутат України VIII скликання, голова парламентської фракції «Європейська Солідарність» Артур Герасимов з робочим візитом побував на Сумщині. Нардеп говорить, що вперше у Сумах, але точно ще сюди повернеться.

Після прогулянки історичним центром міста й короткої історичної довідки, Артур Герасимов, разом з кандидатом в народні депутати по одному із мажоритарних округів Сумщини Вадимом Акпєровим, провів зустріч з працівниками та пацієнтами Сумського обласного клінічного госпіталя ветеранів війни. Обговорили низку проблемних питань, які потребують якнайшвидшого вирішення: реформування вторинної і третинної ланки медицини, невідворотність курсу на вступу до НАТО та недопущення припинення проведення реформи децентралізації.

«Зараз є політичні сили, які хочуть згорнути реформу децентралізації: нібито багато грошей іде на місця — хочуть їх знову до Києва збирати, — зазначив Артур Герасимов. – Зі свого боку можу вам гарантувати, що «Європейська Солідарність» і в Сумах, і в парламенті буде жорстко захищати цю реформу й будемо жорстко захищати наш курс на європейські стандарти».

Далі народний депутат разом із представниками «Європейської Солідарності» Сум попрямував у Сумську обласну дитячу клінічну лікарню. У медичному закладі Артур Володимирович оглянув  індивідуальне джерело постачання тепла лікарні – котельню, яка повністю автоматична і  працює на альтернативних видах палива – пелетах, а також оновлене хірургічне відділення, у якому створені усі умови комфортного перебування для дитини з матір’ю. Вдалось також поспілкуватись з колективом, який підняв питання вдосконалення робочого процесу медиків, шляхом зменшення кількості бюрократичних процесів у закладі охорони здоров’я й відміни заповнення непотрібних документі, що дозволить приділяти більше уваги безпосередньо маленьким пацієнтам.

Артур Володимирович пообіцяв підняти це питання у Києві та звернутися напряму у Міністерство охорони здоров’я України.

Але, все ж таки, більшість питань стосувались саме вирішення проблем життєдіяльності міста Суми та бездіяльності міської влади. Дивлячись на величезні кошти, які обласна влада направила у розвиток та відновлення СОДКЛ, лікарі обурені тим, що не дивлячись на неодноразові звернення до міського голови Олександра Лисенка, шматок дороги на зупинці біля лікарні, яким повинна опікуватись міська влада і де проходять щодня сотні людей, приїжджаючи у медичні заклади, досі не відновлений і знаходиться у жахливому стані.

«Бюджет Сум сьогодні становить 3,5 мільярди гривень. Бюджет розвитку майже мільярд – це те, що можна використовувати на ремонти лікарень, шкіл, доріг, закладів культури. Раніше він становив 42 мільйони. Оце те, що зробив Петро Порошенко та децентралізація. І коли вам кажуть про те, що коштів на місцях немає – це відвертий популізм. Вони є, але такі мери як у вас, просто не вміють їх ефективно використовувати, а залишають гроші на депозитах в той час, коли навколо гора невирішених проблем», — підсумував народний депутат.

У свою чергу він закликає не допустити проросійського реваншу, наступу на обраний Україною курс у 2014 році щодо членства в ЄС й НАТО та закликає на чергових виборах підтримати політичну партію «Європейська Солідарність», а також її представників на місцях.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: