На Конотопщині горіла вантажівка з соломою

20.07.2019

19 липня о 12:14 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння вантажівки VOLVO у с. Шпотівка Конотопського району. На гасіння направили 2 добровільні пожежні команди із даного населеного пункту і сусіднього села та додатково залучено відділення 12-ї державної пожежно-рятувальної частини з райцентру.

Як було встановлено, вантажний сідловий тягач перевозив напівпричіп з соломою, яка загорілася. Для розвантаження соломи на місце пожежі залучили спецтехніку місцевого агропідприємства. Приборкання загоряння потребувало значної кількості води, тому автоцистерни довелось направляти для дозаправки від водонапірної башти, що знаходилась на відстані близько 1 км від осередку горіння.

Завдяки налагодженій взаємодії та ефективному функціюванню добровільних пожежних команд, сільським вогнеборцям о 12:40 вдалось самотужки локалізувати загоряння та припинити подальше поширення вогню. І вже спільно з рятувальниками Державної служби України з надзвичайних ситуацій, які прибули на гасіння загоряння приборкали повністю.

Врятовано вантажівку та напівпричіп. Вогнем пошкоджено до 10 т соломи, 2 паливні баки акумуляторну батарею та 6 колес.

Всього на ліквідацію пожежі було залучено 5 чоловік особового складу та 1 одиниця техніки від 12-ї державної пожежно-рятувальної частини, 4 чоловіки особового складу та 2 одиниці техніки від добровільних пожежних команд, повідомляє Управління ДСНС України у Сумській області.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: