На Сумщині — 24 повідомлення про порушення на виборах

21.07.2019

Поліція Сумщини реагує на всі повідомлення про порушення виборчого законодавства.

Станом на 14:00 правоохоронці зареєстрували 24 повідомлення від жителів області про виявлені ними можливі порушення. Усі ці заяви зареєстровані та перевіряються. За результатами перевірок уже складений 1 адміністративний протокол.

Повідомлення надходили з Недригайлова, Бурині, Охтирки, Сум, Конотопу, Ромен, Краснопілля, Лебедина, Кролевця та Шостки.

Так, про порушення таємниці голосування повідомили з Шостки. У Недригайлові та Ромнах у громадських містах заявники побачили розкидані та розклеєні агітки на користь певних кандидатів у депутати. У Сумах один з заявників не виявив у списках виборців членів своєї родини. У Конотопі та обласному центрі були виявлені факти, коли люди фотографували свої бюлетені, а світлини викладали у соціальні мережі.

Два курйозні випадки сталися в Охтирці та Лебедині. В першому випадку чоловік звернувся до поліції, бо не знав адреси своєї виборчої дільниці. А в другому – дописувач Фейсбуку опублікував фотознімок оголошення на дверях ДВК про начебто встановлений час обідньої перерви у день голосування. Поліція провела перевірку викладеної інформації. Було встановлено, що в даному випадку спрацював «людський фактор» – напередодні виборів члени комісії забули зняти це оголошення. Вранці його таки зняли, але знімок вже був зроблений.

Не підтвердилась інформація, яка надійшла до поліції від жителя Краснопілля про начебто масове голосування без паспортів. А ось в Бурині на порушника виборчого законодавства поліцейські склали адміністративний протокол – чоловіка помітили за кермом автівки, яка була обклеєна агітматеріалами на користь одного з кандидатів у депутати ВР.

Поліція закликає як виборців, так і інших учасників виборчого процесу, не порушувати Закон. У протилежному випадку адміністративної або кримінальної відповідальності не уникнути.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: