На Сумщині поліція оголосила підозри членам ДВК про вчинення кримінальних правопорушень

22.07.2019

Підозри за фальсифікацію виборчої документації, погоджені прокуратурою, повідомлені головам та секретарям двох виборчих комісій з Сум та Сумського району. Наразі вирішується питання про вручення підозр за скоєння аналогічних протиправних діянь членам дільничних комісій з Путивльського та Шосткинського районів.

Нагадаємо, що в день виборів на Сумщині поліція відкрила чотири кримінальні провадження: в Сумах, в Путивльському, Сумському та Шосткинському районах.

Приводом для відкриття даних кримінальних проваджень стало дострокове, до завершення процесу голосування, підписання членами окремих дільничних виборчих комісій протоколів про підрахунки голосів виборців.

По виявленим фактам в поліції відкриті кримінальні провадження за ч. 3 ст. 158 КК України (підписання протоколу про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці… до його заповнення…). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: