У Сумах голови дільничних комісій чекали по 5 годин, аби здати протоколи

22.07.2019

У Сумах голови дільничних комісій чекали по 5 годин, аби здати протоколи, тоді як на минулих президентських виборах приймання документації завершували ще вночі.

У довжелезній черзі на східцях, столах та коробках із бюлетенями облаштувалися зморені голови виборчих комісій. Перші протоколи сюди почали звозити ще о пів на одинадцяту вечора.

Люди стомлено тупцюють, скаржаться на незручності – у окрузі навіть не розставили стільці, на яких могли б вмоститися стомленні члени комісії. Кому несила стояти у задушливому коридорі – чекають на вулиці, на ногах вже добу. Настрій, кажуть, істеричний, але веселий.

Цього разу замість одного – два протоколи. Більше часу треба на опрацювання. В середньому 15 хвилин на одну дільницю. Й чимало повертають на доопрацювання.

«Прийняли 67 протоколів, із них 10 відправили на уточнення», — розповідає член окружної виборчої комісії Олександр Целбунов.

В ОВК пан Целбунов працює вже тринадцяті вибори. Такої кількості помилок, скільки нині бачить в протоколах, не пригадує. Все тому, каже,  що членів дільничних комісій не вистачало і набирали в останню мить, поспіхом.

«Ми вимушені були добирати 87 осіб практично з вулиці», — каже Целбунов.

Так було і з 21-річним Максимом. У Сумах він наймолодший голова дільничної комісії.

«Був у шоці, коли мені зателефонували із окружної і сказали: добрий день, ви – голова комісії. Я такий — ууууу, що мені робить», — ділиться голова комісії Максим Кальченко.

Каже, без досвіду було дуже важко, та гадає, що впорався. Наступного разу працювати на виборчій дільниці точно не піде.

tsn.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: