Остаточно: комунальні служби мають повернути глухівчанам забрану як борги зекономлену субсидію

23.07.2019

Мова йде про субсидіантів, яким у травні зекономлені до моменту монетизації кошти комунальні служби виставили як борг. Знервовані люди протягом місяця ходили до редакції, щоб журналісти допомогли їм зрозуміти хоч щось. Глухівчан обурював той факт, що вони зекономили на послугах, ці гроші до певного часу в них значились переплатою, а в один момент перетворились на тисячні борги.

Наприклад, Валентина Петрівна показувала нам платіжку за газ, де їй виставили борг 1670 грн. Володимир демонстрував квитанцію за тепло, в якій до сплати приписали 1480 грн. Жодні доводи не працювали, і люди були змушені або платити, або писали заяви на розстрочку.

Аж раптом комунальні служби отримали лист-роз’яснення з міністерства, згідно якого зекономлені до 1 лютого субсидіантами кошти можна було використовувати і далі.

«…Громадяни, на особових рахунках в підприємств-надавачів комунальних послуг яких станом на 01.01.2019/01.02.2019 була наявна переплата у вигляді зекономлених сум субсидій за попередні періоди, мали право скористатися нею протягом лютого-квітня 2019 року, зменшуючи за рахунок неї розмір фактичної суми сплати за спожиті комунальні послуги» – зазначається в листі Мінсоцполітики.

Іншими словами, приписані борги – неправомірні. І якщо громадяни оплатили цю суму, то їх мають повернути людям назад на рахунки. До речі, так уже зробив тепловий район. А от «Сумигаз Збут» продовжує нести платіжки з тисячними боргами. Крім цього, вже додається і попередження про відключення газу. Ми подали запит у компанію, але поки керівництво відповіді так і не надало.

nedelya.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: