Жителів Сумщини закликають дати родину дитині-сироті

23.07.2019

Протягом 6 місяців 2019 року на Сумщині створено 4 дитячі будинки сімейного типу та 7 прийомних сімей, влаштовано на виховання та спільне проживання 38 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування.

У Сумській області проживає 2052 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що складає 1,2% від загальної кількості дитячого населення області. Під опікою, піклуванням перебуває 1415 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що складає 69% від загальної кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, взятих на облік службами у справах дітей області.

У прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу на Сумщині виховується 474 дитини з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування: у 28 дитячих будинках сімейного типу виховуються 187 дітей, у 151 прийомній сім’ї – 287 дітей.

Загалом, у Сумській області сімейними формами виховання охоплено більше 90% дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Усього в цих формах виховується 474 дитини з числа сиріт та позбавлених батьківського піклування.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: