У Сумах загострився конфлікт між маршрутниками «Суми-Київ»

23.07.2019

Під час засідання оперативного штабу з координації роботи у галузі законності, правопорядку та обороноздатності в Сумській області тимчасово виконуюча обов’язки голови облдержадміністрації Ірини Купрейчик запропонувала створити робочу групу, яка має випрацювати пропозиції від усіх сторін конфлікту, і звернутися з ними до Міністерства інфраструктури України.

Конфлікт між підприємцями, які здійснюють регулярні та нерегулярні перевезення з міста Суми до Києва і у зворотному напрямку, час від часу переходить у стадію загострення. Начальник Головного управління Нацполіції в Сумській області Микола Лушпієнко нагадав присутнім нещодавню ситуацію, коли водій одного з маршрутних таксі, рухаючись у напрямку Києва, своїми діями створив небезпечну аварійну ситуацію для іншої маршрутки з пасажирами, що рухалася в тому ж напрямку. Як наслідок, обурені пасажири побили водія-порушника. Наразі правоохоронці відкрили кримінальне провадження щодо даної ситуації. Микола Лушпієнко під час засідання оперативного штабу наголосив на необхідності більшого контролю з боку Управління Укртрансбезпеки в Сумській області, яке має робити все необхідне, щоб подібних конфліктів не виникало.

Начальник управління інфраструктури облдержадміністрації Володимир Дудченко вважає, що вирішити раз і назавжди цей конфлікт можна, але, змінивши законодавство. Зокрема, щоб до участі у конкурсах на автобусних маршрутах протяжністю більше 150 км допускали малогабаритні автобуси. Таким чином, усі перевізники працюватимуть в одній законодавчій площині і надаватимуть свої послуги на умовах конкуренції між собою. А виграють від цього, безумовно, пасажири.

«Сьогодні нам необхідно створити робочу групу, яка випрацьовує дане питання і ми звернемося з пропозиціями до Міністерства інфраструктури України. Адже конфлікт є і його вирішувати нам усім», – підбила підсумки наради Ірина Купрейчик.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: