Мер Сум знову «вийшов сухим» із корупційної справи

24.07.2019

Сумський апеляційний суд визнав мера Сум Олександра невинним в адміністративному правопорушенні, пов’язаному з корупцією.

Сьогодні, 24 липня, Сумський апеляційний суд виніс рішення у справі за скаргою захисника мера Сум Олександра Лисенка на постанову Зарічного райсуду, яким мер був визнаний винним в адміністративному правопорушенні, пов’язаному з корупцією, але закрив провадження у зв’язку із закінченням строків притягнення до адміністративної відповідальності.

Апеляційний суд визнав відсутність у діях мера складу правопорушень і закрив провадження, пише sumy.today.

Нагадаємо, 1 лютого, на засіданні Національне агентство по запобіганню корупції вирішило направити в суд 14 протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, щодо Сумського міського голови Олександра Лисенка. НАПК повідомляло: «Мер на власний розсуд і бачення оцінював особистий внесок у результати роботи і протягом 7 місяців встановлював самому собі премії в розмірі 65%-270% від суми свого посадового окладу, надбавок та доплат».

Нагадаємо, у травні цього року Зарічний райсуд Сум визнав Олександра Лисенка винним у адміністративному правопорушенні, пов’язаному з корупцією, але закрив провадження у зв’язку із закінченням строків притягнення до адміністративної відповідальності. Тоді судові засідання неодноразово відкладалися у зв’язку з відрядженням і хворобою мера.

У минулому році мер уже оскаржив в апеляційній інстанції подібну постанову. Тоді Зарічним райсудом також був визнаний винним в адміністративному правопорушенні, але виробництво також було закрито у зв’язку із закінченням строків притягнення до відповідальності. Тоді пан Лисенко теж не відвідував більшість судових засідань в першій інстанції: був на лікарняному, лікувався на курорті, через що депутати міськради навіть передавали йому «ковдру Насирова». Однак мер із визнанням його винним не погодився і оскаржив постанову в апеляційному суді. Там її скасували, визнавши мера невинним.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: