«Сумихімпром» потрапив під кримінал через систематичне забруднення Псла

24.07.2019

Сумською місцевою прокуратурою за результатами вивчення стану законності у сфері охорони навколишнього природного середовища встановлено, що Публічне акціонерне товариство «Сумихімпром» впродовж 2018-2019 років здійснювало скидання забруднюючих речовин зі зворотними водами в поверхневий водний об’єкт річки Псел з перевищенням нормативів гранично допустимого скиду.

За результатами опрацювання матеріалів Державної екологічної інспекції у Сумській області, якими задокументовані порушення вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів у діяльності ПАТ «Сумихімпром», встановлено, що внаслідок скиду підприємством забруднюючих речовин у річку Псел навколишньому природному середовищу спричинено шкоду в розмірі 792 тис. грн.

Оскільки правовідносини, пов’язані з відшкодуванням шкоди внаслідок допущених порушень у сфері водокористування становлять суспільний інтерес, а органом контролю дотепер самостійно не забезпечено їх відшкодування, Сумська місцева прокуратура звернулась до суду з відповідним позовом.

У позовній заяві прокуратура наполягає на стягненні з Публічного акціонерного товариства «Сумихімпром» на користь Нижньосироватської об’єднаної територіальної громади Сумського району та державного бюджету України шкоди, заподіяної порушенням природоохоронного законодавства у розмірі 792 тис. грн.

Наразі Господарським судом Сумської області у справі відкрито провадження, повідомляє  прокуратура області.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: