83-річний дідусь став жертвою несправжнього онука

24.07.2019

Коли до чергової частини Глухівського відділу поліції надійшла інформація про шахрайство стосовно 83-річного пенсіонера, за місцем проживання потерпілого негайно виїхали працівники поліції. Дідусь розповів: йому на мобільний зателефонував чоловік, який видався йому онуком, і попросив грошей. Кошти потрібні були начебто для придбання сотового телефону замість втраченого. Не підозрюючи нічого лихого, пенсіонер без жодного сумніву переказав три тисячі гривень. Трохи згодом він спробував зв‘язатися з «онуком», аби дізнатися, чи отримав той вислані гроші, однак абонент був поза зоною доступу.

Вранці наступного дня онук сам зателефонував дідусеві. І в розмові з‘ясувалось, що молодий чоловік свій телефон не втрачав, і насправді пенсіонер спілкувався з шахраями. Розгубленому старому не залишалось нічого іншого, як звернутися за допомогою до правоохоронців.

«За даним фактом слідчі відкрили за ознаками ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України кримінальне провадження, – коментує Олексій Борковець, начальник Глухівського відділу поліції, — в рамках якого роблять все можливе для встановлення особи зловмисника та повернення потерпілому його втрачених заощаджень».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: