У Шостці 18-річний юнак розбив вкрадену автівку

24.07.2019

Про незаконне заволодіння автомобілем Nissan Note до поліції повідомила 50-річна жителька Шостки. Вона розповіла: вночі її нетверезий чоловік повернувся додому без сумки, в якій, окрім особистих речей та мобільного, знаходились ключі та документи на автомобіль. За кілька хвилин потому вона почула, а потім і побачила з балкону квартири, як їх машина виїздить з двору багатоповерхівки.

Невдовзі правоохоронці знайшли автомобіль – невідомий зловмисник покинув його на виїзді з райцентру, легковик був дуже пошкоджений.

«Для встановлення свідків події та розшуку особи, що скоїла цей злочин, поліцейські опитували мешканців цього та навколишніх будинків, задіяли оперативний ресурс, експерти ретельно обстежили сам автомобіль, — розповідає Сергій Забозлаєв, начальник Шосткинського відділу поліції. – І ця копітка робота дала позитивний результат. Зловмисником виявився 18-річний житель одного з сіл Шосткинського району, який нині перебуває на випробувальному терміні за крадіжку мопеда. Юнака затримали».

Підозрюваний розповів, що тієї ночі він зі своїм 15-річним товаришем гуляли містом. Побачили нетверезого перехожого, і викрали у нього сумку. Там виявились особисті речі, мобільний телефон, документи на автомобіль та ключі від нього. Гаджет забрав собі приятель. А він за вказаною в реєстраційному документі адресою розшукав машину. Маючи ключі, відкрив дверцята, завів двигун і рушив додому. Дорогою зіткнувся з припаркованим автомобілем Таврія. Однак це не зупинило його, й він продовжив свій шлях далі, аж поки на виїзді з міста машина не втрапила у кювет і там не застрягла. Тож він просто покинув її і далі пішов пішки.

Наразі стосовно юнака правоохоронці відкрили кримінальне провадження одразу за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 185 «Крадіжка» та ч. 2 ст. 289 «Незаконне заволодіння транспортним засобом». Наступні вісім років він може провести за гратами.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: