У тендері по ремонту лікарні виявили змову

25.07.2019

Сумське територіальне відділення АМКУ наклало 136 тис. грн штрафу на компанії ТОВ «Універсалбуд-В» та ТОВ «Альфа-Ресурс» за змову на будівельному тендері управління капітального будівництва Сумської ОДА очікуваною вартістю 37,85 млн грн. Про це свідчить рішення Відділення від 15 липня.

Йдеться про закупівлю робіт з розширення Центральної районної лікарні у місті Охтирка, а саме: будівництво головного корпусу, підвалу, приймального відділення, фізіотерапевтичного, травматолого-ортопедичного, отоларингологічного відділень.

Тендер був оголошений під кінець 2015 року і на передбачені у ньому роботи очікували витрати до 37,85 млн грн. Перемогу на спірних торгах отримало ПАТ «Сумбуд» із ціновою пропозицією – 29,55 млн грн, однак, змову знайшли серед конкурентів, чиї узгоджені дії не принесли бажаного результату.

Заявником у справі став сам замовник торгів – Управління капітального будівництва Сумської ОДА.

Сумське відділення АМКУ дослідило документи учасників, виявивши, що:

Директором «Універсалбуд-В» та «Альфа-ресурс» була одна і та ж особа – Хованський Василь Васильович, який і підписував конкурсні документи на спірні торги;

Документи учасників містили однакові помилки та були схожі за оформленням, послідовно розміщені;

«Універсалбуду-В» виступив у торгах як формальний учасник тощо.

У своїй сукупності факти засвідчили порушення відповідачами законодавства «Про публічні закупівлі» в частині антиконкурентних узгоджених дій, що призвели до спотворення результатів торгів.

Компанії отримали по 68 тис. грн штрафу. Протягом наступних трьох років вони не зможуть брати участь у конкурентних публічних закупівлях.

Нагадаємо, ТОВ «Універсалбуд-В» зареєстроване на Василя Хованського та його дружину Наталію Хованську, а ТОВ «Альфа-Ресурс» – на Ганну Хованську, матір Хованського.

За даними «Прозорро», «Універсалбуд-В» протягом 2017-2019 років підписав три договори із управліннями капітального будівництва Сумської ОДА та Сумської міськради загальною вартістю 41,76 млн грн, а «Альфа-Ресурс» – 6,33 млн грн.

Сумське ОТВ АМКУ з 2011 року очолює Євген Касьян, який до призначення займав посаду заступника голови ОТВ. Розпочинав з провідного спеціаліста відділення.

nashigroshi.org

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: