Вже непрацюючий магазин у «Лавині» оштрафували через рекламу знижок

26.07.2019

Під час здійснення контролю за дотриманням порядку розповсюдження реклами та вимог до її змісту було виявлено, що суб’єкт господарювання, який здійснював підприємницьку діяльність у приміщенні ТРЦ «Лавина» у вітрині магазину розмістив рекламу про знижки цін на товар, але не зазначив відомості про дату початку і закінчення знижки цін, що вводило споживачів в оману щодо дійсної вартості товару та є порушенням вимог ч. 5 ст. 8 Закону України «Про рекламу».

Під час розгляду справи встановлено, що згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, суб’єкт господарювання з метою уникнення відповідальності за допущені порушення припинив підприємницьку діяльність.

Однак фізичні особи-підприємці відповідають по своїм зобов’язанням всім своїм майном, навіть у випадку припинення їх державної реєстрації в якості суб’єктів господарювання. У зв’язку з цим, Головним управлінням Держпродспоживслужби в Сумській області прийняті рішення про застосування штрафних санкцій на загальну суму 6783,00 грн. вже як до фізичної особи та підготовлено адміністративний позов до Сумського окружного адміністративного суду.

У ході судового розгляду доведено законність проведеного заходу державного контролю та застосованих штрафних санкцій. У зв’язку з цим Сумським окружним адміністративним судом задоволено позовні вимоги та прийнято рішення про стягнення з фізичної особи, яка припинила свою підприємницьку діяльність, штрафних санкцій.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: