На Сумщині підрядник «відмив» кошти ОТГ на ремонті клубу

26.07.2019

Прокуратурою Сумської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно інженера з технічного нагляду, через службову недбалість якого директор Товариства з обмеженою відповідальністю привласнив кошти об’єднаної територіальної громади під час ремонту клубу та будинку культури.

Нагадуємо, що в ході слідства, проведеного слідчим управлінням поліції за матеріалами Управління захисту економіки в Сумській області, встановлено, що у 2017 році між товариством з обмеженою відповідальністю та Зноб-Новгородською селищною радою Середино-Будського району укладено два договори на виконання робіт щодо капітального ремонту приміщення клубу в с. Кривоносівка та капітального ремонту приміщення будинку культури в с. Очкине.

Після завершення ремонтних робіт на підставі складених керівником товариства офіційних документів на рахунок ТОВ замовник перерахував близько 1 млн 300 тис грн за ремонт клубу та близько 1 млн 200 тис грн за ремонт будинку культури. Однак відповідно до висновку експертів у актах виконаних робіт вказано неправдиві відомості, оскільки будівельні роботи виконані не в повному обсязі, а використані матеріали неналежної якості. Відтак під час капітального ремонту клубу директор товариства привласнив 172 тис грн, а під час ремонту будинку культури – майже 190 тис грн.

Як розповів начальник відділу прокуратури Сумської області Володимир Кригін, вказане стало можливе завдяки неналежному контролю за виконанням робіт з боку інженера з технічного нагляду. Його дії кваліфіковано за ч. 2 ст. 367 (неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.

Довідково: обвинуваченому загрожує позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Стосовно директора ТОВ, який привласнив кошти, обвинувальний акт також направлено до суду.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: