У Роменськый ЦРЛ немає грошей утримувати хворих на ниркову недостатність

26.07.2019

У відділенні гемодіалізу Роменської ЦРЛ назрівають серйозні проблеми: хворих стає все більше, а коштами на їх обслуговування й «не пахне». Валентина Гунькова поки не знає, як «прибрати головний біль».

Відділення гемодіалізу в Роменській ЦРЛ відкрили три роки тому заради хворих на ниркову недостатність. Якщо раніше пацієнти з міста та Роменського району їздили до Сум, тепер допомога опинилася «під боком». Та на цьому проблеми не вичерпались.

Як стало відомо на останній оперативній нараді, відділення потрібно розширяти. Головна лікарка Роменської ЦРЛ Валентина Гунькова повідомила, що хворих на раніше рідкісну недугу стало більше. «Серйозні проблеми виникають з відділенням гемодіалізу: те, що ми й прогнозували ще на початку відкриття», — заявила пані Валентина. Зараз у лікарні обслуговується 24 чоловіки у дві зміни, а скоро прибудуть ще два пацієнти. Приймати інших хворих просто вже не буде куди.

За словами Валентини Василівни, коштів ні на заробітну плату лікарям, ні на необхідний матеріал та обладнання немає. 5 мільйонів 725 тисяч гривень потрібно тільки для нинішніх хворих; навіть ці гроші лікарня знаходить з «горем пополам».

«Зрозуміло, що пацієнтів з нашого регіону ніякі інші медичні заклади приймати не будуть, адже це серйозні кошти», — наголосила Валентина Гунькова. Та як зарадити тим, хто чекає на допомогу, — невідомо. Для таких пацієнтів дні, а інколи й хвилини можуть обернутися трагічно.

«Новий погляд Роменщини»

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: