На Краснопільщині відкрилася «Лісова школа»

26.07.2019

У Велико-Бобрицькому лісництві Краснопільського лісгоспу відкрилася «Лісова школа».

«Величезну роль у вихованні молодого покоління завжди відігравали шкільні лісництва. Ще у 1966 році, розуміючи важливість лісових знань, в області виникає масовий рух шкільних лісництв. У 1969 році подібне лісництво було створено у Великому Бобрику. У цьому році відзначаємо 50-річчя. Школярі – це перші наші помічники. Вони завжди надають посильну допомогу, охоче переймають знання та роблять сотні корисних справ. Вирішили зробити їм такий подарунок», — говорить лісничий Велико-Бобрицького лісництва Краснопільського лісгоспу Ігор Козловський.

Окрім вихованців місцевої школи лісництво майже щоденно приймає юних відвідувачів і з інших навчальних закладів. Тому, за словами лісничого, малося на меті створити такий лісовий клас під відкритим небом, де можна було б не лише проводити навчальні заняття юних лісівників, а й давати всім відвідувачам ази лісівничих знань.

Нагадаємо, що саме у лісових масивах Великого-Бобрика знаходиться цілюще джерело «Образ». Щоденно, особливо літньої пори, туди приїздить численна кількість екскурсійних груп. Перша ж зупинка більшості екскурсій – дендропарк лісництва, де саме і знаходиться «Лісова школа».

В обрамленні неповторної краси — доступна інформація, викладена у цікавій формі, «трибуну лектора» оточують лави для слухачів, створюючи таке собі коло дружби. Однойменне назві Велико-Бобрицького учнівського лісництва – «Дружба».

Відвідувачі мають можливість не лише насолодитись красою навколишнього світу: помилуватись рослинами, подихати лісовим повітрям та послухати, сидячи на лавці, пташиний спів, а й потрудитись фізично, взявши участь у багатьох роботах, які постійно проводяться розсаднику. Лісівники говорять, що це завжди приваблює як дорослих, так і дітлахів.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: