Сумські бійці виявили в зоні ООС арсенал боєприпасів

27.07.2019

Дві гранати, дві міни, РПГ та більше півтисячі набоїв до автоматичної зброї виявили бійці зведеного загону спільно з співробітниками СБУ та місцевої поліції на території одного з колишніх підприємств Донецької області.

Під час відпрацювання території одного з колишніх підприємств на Донеччини бійці зведеного загону ГУНП в Сумській області спільно з місцевими поліцейськими та співробітниками СБУ виявили замасковану криївку з арсеналом боєприпасів.

Знахідку оглянули, там виявились 2 гранати Ф-1 із запалами, дві міни з підривачами, РПГ і більше п‘ятисот набоїв калібру 5,45 мм. Враховуючи небезпеку, яку становлять боєприпаси для місцевого населення, до приїзду слідчо-оперативної групи сумські спецпризначенці взяли під охорону місце знаходження боєприпасів.

«Це далеко не останній випадок, коли наші бійці вилучають зброю та боєприпаси, — коментує ситуацію командир зведеного загону ГУНП в Сумській області Микола Графов. – Днями до нас звернувся місцевий мешканець, котрий повідомив наших правоохоронців про знайдений ним неподалік підозрілий пакунок. Ми перевірили вказану чоловіком місцину, і знайшли в чагарнику більше двохсот набоїв до автоматичної зброї. Такі знахідки час від часу знаходять як мирні жителі, такі військові та полісмени чи не на всій території, де в той чи інший час тривали бойові дії».

Наразі арсенал направлений на експертне дослідження, а відповідні компетентні служби вже з‘ясовують джерело походження цих гранат, мін та набоїв.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: