Сумчани взяли участь в урочистотях до Дня Хрещення Київської Русі

28.07.2019

27 липня 2019 року православні віруючі Сумської єпархії УПЦ прибули до Києва та взяли участь у молебні на Володимирській Гірці, який очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій у співслужінні архієреїв та духовенства Першопрестольного града Києва. Митрополит Сумський і Охтирський Євлогій разом з архієреями взяв участь у молебні.

Близько 400 бомольців, що з благословення митрополита Сумського і Охтирського Євлогія прибули на урочистості з різних куточків православної Сумщини, піднесли свої молитви за мир в Україні та злагоду в суспільстві.

Після завершення молебню відбулася Хресна хода, під час якої з нагоди Дня Хрещення Київської Русі віруючі несли чудотворні ікони з різних єпархій України та мощі святих угодників Божих. Процесія налічувала значну кількість богомольців, які разом із Блаженнішим Предстоятелем, архіпастирами та духовенством молитовно просили благословення Божого на землю та народ України.

Хресна хода завершилася на соборній площі Свято-Успенської Києво-Печерської лаври, де розпочалося всенічне бдіння напередодні дня вшанування святого рівноапостольного великого Київського князя Володимира.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: