Мер Сум не захотів звільняти свого заступника після «гомосексуального» скандалу

29.07.2019

Мер Олександр Лисенко прокоментував ситуацію зі звільненням свого заступника Максима Галицького.

«Ми його опитали, він дав пояснення, що не має ніяких закликів до насильства до людей. І це було головне для нас. Але те, що він собі дозволив скористатися саме тією картинкою, яка, на мою думку, не повинна бути не те що у чиновника, просто у нормальної простої людини, я думаю, — це неправильно. Мною він не звільнений. Це я можу чітко сказати. Заходів ніяких», — прокоментував мер Сум.

Нагадаємо, заступник мера Сум Максим Галицький оприлюднив на своїй сторінці у Фейсбук чорно-біле фото ув’язнених у нацистському концтаборі із підписом: «ЛГБТ-прайд здорової людини. Вірю — не за горами час, коли т. зв. прайди виглядатимуть саме так». Після інциденту сумчани подали дві петиції. Одну — Ольга Панфілова, яка вимагала негайно звільнити посадовця через його висловлювання у фейсбуці з приводу ЛГБТ-прайду у Києві, іншу – Владислав Левченко, який захищав заступника мера і вимагав не допустити його звільнення.

Крім цього, прокуратурою Сумщини через цю публікацію було розпочато кримінальне провадження. Відомості до ЄРДР внесено за ч. 1 ст. 161 КК України — умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності, або образа почуттів громадян у зв’язку з їхніми переконаннями.  Відповідно до Кримінального кодексу України такі злочини караються штрафом від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3400 до 8500 грн.) або обмеженням волі на строк до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

«Наразі за клопотанням прокуратури призначено лінгвістичну експертизу. Відповідно ми хочемо дізнатися від фахівців чи дійсно в висловлюванні і в тому фото, яке розмістив заступник міського голови, є порушення рівноправності між громадянами. За висновком фахівців, коли вони дадуть відповідь, буде прийняте якесь процесуальне рішення», – прокоментувала речниця прокурора Сумської області Наталя Науменко.

UA.Суми

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: