«Вартість» вакансій на Сумщині мізерна

30.07.2019

Аби не заблукати у морі професій, протягом цього року кількість осіб, охоплених профорієнтаційними послугами фахівцями Сумської обласної служби зайнятості, досягла 60 тис. осіб, у т.ч. майже половина з них ті, які мали статус зареєстрованого безробітного. Профорієнтаційними послугами охоплено 25 тис. осіб, що навчаються у навчальних закладах різних типів, з них учні загальноосвітніх шкіл становили майже 18 тис. осіб.

Кількість безробітних у порівнянні з відповідною датою 2018 року дещо збільшилась (на 200 осіб) та становить 14,7 тис. осіб. Кількість отримувачів допомоги по безробіттю зросла на 700 осіб, на сьогодні їх майже 12 тис. осіб.

Зареєстрованих безробітних чоловіків 6,6 тис. (45%), жінок — 8,1 тис. (55%). 26% зареєстрованих безробітних віком до 35 років, 26% — від 35 до 45, 48% — понад 45. 44% зареєстрованих безробітних мають вищу освіту, 48% – професійно-технічну, 8% – загальну середню освіту.

Серед зареєстрованих безробітних 21% раніше працювали у державному управлінні, обороні, обов’язковому соціальному страхуванні, 15% — переробній промисловості, 15% – торгівлі та ремонті, 14% — сільському, лісовому та рибному господарстві.

Серед тих, хто втратив роботу, переважають робітники з обслуговування, експлуатації устаткування, машин, представники найпростіших професій та сфери торгівлі і послуг.

Середній розмір заробітної плати вакансії на сьогодні — 5,5 тис. грн. На відповідну дату торік – 4,7 тис.

Більшість вакансій знаходяться на підприємствах переробної промисловості (29%), в оптовій та роздрібній торгівлі (14%), транспорті (8%), сільському господарстві (7%).

Найбільший попит роботодавців спостерігаємо на робітників з обслуговування, експлуатації та контролювання устаткування та машин, кваліфікованих робітників з інструментом (по 21%).

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: