На Тростянеччині чоловік віддав квартиру у рахунок боргу по аліментам

30.07.2019

У випадках, коли громадяни не мають коштів для розрахунку з власними дітьми, одним із кардинальних варіантів розв’язання цієї проблеми є передача нерухомого майна у власність чад, що одночасно припиняє право останніх на аліменти. Такий важливий крок у налагодженні стосунків з сином зробив і мешканець Тростянеччині.

«Чоловік після розлучення з дружиною припинив піклуватися й про власну дитину. Він систематично не сплачував аліменти у зв’язку з чим накопичився борг у розмірі понад 15 тисяч гривень. Через те, що тростянчанин не мав постійного заробітку та ще й зловживав спиртними напоями, державні виконавці запропонували вихід – у рахунок аліментних виплат передати хлопцю 1-кімнатну квартиру, яка знаходилась у власності боржника. До речі, припинення права на аліменти на дитину у зв’язку з набуттям права власності на нерухоме майно передбачено Сімейним кодексом України (стаття 190)», — розповіла керівник юстиції Сумщини Ірина Свистун.

Батько погодився на угоду, бо знав, що в інакшому випадку на нього чекають санкції ініційованого Мін’юстом закону #ЧужихДітейНеБуває, який значно посилив відповідальність за несплату аліментів.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: