На Сумщині у щойно відремонтованому відділенні лікарні обвалилася стеля

30.07.2019

У місті Охтирка вночі обвалилася стеля щойно відремонтованого ортопедичного відділення центральної районної лікарні. Як повідомили в прес-службі прокуратури області, встановлено, що в Охтирській ЦРЛ капітальний ремонт ортопедичного відділення завершився у липні. «Медики та пацієнти лише кілька тижнів тому переїхали у відбудоване приміщення, однак сьогодні, 30 липня, близько 01.30 у коридорі відділення обвалилась стеля. За щасливим збігом обставин постраждалих немає», – йдеться у повідомленні.

Охтирською місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом порушення під час проектування чи будівництва правил, що стосуються безпечної експлуатації будівель і споруд, що створило загрозу загибелі людей. «Відомості до ЄРДР внесені 30 липня за ч. 1 ст. 275 КК України. Досудове слідство доручено слідчим Охтирського відділу поліції», – розповів керівник Охтирської місцевої прокуратури Олександр Язиков.

Як з’ясувалось, на реконструкцію лікарні, яка тривала багато років та проводилася за кошти Фонду регіонального розвитку, було витрачено близько 70 млн грн.

Наразі тривають першочергові слідчі дії, встановлюються особи, дії та бездіяльність яких призвели до таких наслідків. Окрім того, вирішується питання про внесення відомостей до ЄРДР за фактом ймовірного привласнення коштів під час виконання ремонтних робіт.

Як повідомило джерело в Сумській облдержадміністрації, ремонтні роботи в Охтирській ЦРЛ проводилися на замовлення управління капітального будівництва Сумської ОДА однією з будівельних компаній області. Наразі робочою групою за участю правоохоронців та представників підрядної організації перевіряються інші поверхи лікарні на предмет не штатних ситуацій.

Як повідомив заступник головного лікаря з медичної частини комунального некомерційного підприємства Охтирської міської ради «Охтирська центральна районна лікарня» Олександр Лисенко, медичний персонал та пацієнти відділення не відселені, а приміщення постраждалого відділення не закрите. «Приміщення ортопедичного відділення, де стався обвал, не закрите. На місці події ведуться ремонтні роботи. Наразі медичний персонал та пацієнти відділення не відселені, лише пацієнти із палат, поруч із якими ведуться роботи, переселені в інші палати», – сказав Лисенко.

За даними джерела в Сумській ОДА, ремонтні роботи на місці обвалу можуть тривати упродовж тижня.

Довідка. Охтирська ЦРЛ забезпечує потреби населення м. Охтирка та Охтирського району Сумської області в галузі охорони здоров’я шляхом надання медико-санітарної допомоги, в тому числі широкого спектру профілактичних, лікувальних та інших послуг медичного характеру, а також виконання інших функцій на основі професійної діяльності працівників закладу. Засновником ЦРЛ є Охтирська міська рада, якій цей заклад підзвітний і підконтрольний. У частині надання лікувально-профілактичної допомоги та інших медичних послуг населенню м. Охтирка заклад підзвітний і підконтрольний відділу охорони здоров’я Охтирської міської ради. Охтирська ЦРЛ надає медичні послуги згідно ліцензії на провадження господарської діяльності з медичної практики.

unian.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: