«Хочуть вибити борги»: у Шостці людей майже на тиждень залишили без газу

31.07.2019

Частина квартир в шостому під’їзді будинку по вул. Марата, 22 у Шостці майже тиждень без газу. За інформацією Шосткинського відділення ПАТ «Сумигаз», надійшла заявка від перехожого, що проходив в 7.00 ранку біля під’їзду, про те, що відчувається запах газу. Туди виїхали фахівці і виявили витік.

Газопостачання по стояку було припинено. Витік усунули, проте газ досі не пущений …

«Чесно кажучи, це свавілля!», — сказала одна з мешканок будинку. Люди вважають, що таким чином газівники вибивають борги з населення.

«Чому міськгаз перекладає на нас роль колектора ?!», — кажуть мешканці. За наявною інформацією, у абонента, прописаного тут, є заборгованість, але сам боржник проживає в іншій країні …

Зі свого бідою мешканці будинку прийшли в міську раду. Про проблему вони розповіли на засіданні депутатських комісій. Щоб з’ясувати ситуацію, депутати запросили представника міськгазу.

За словами головного інженера Шосткинського відділення ПАТ «Сумигаз» Олега Коржа, пуск газу не відбувся, оскільки не пройшло контрольне опресовування — зафіксовано падіння тиску в мережі. Газівники повинні перевірити всі квартири. Він підтвердив, що спочатку газопостачання по стояку припинили через витік газу.

«Це все зафіксовано. Ми відеофіксацію робимо», — заявив Олег Корж. «… Розуміємо, з якою метою ви це робите і ви це прекрасно розумієте. Ще є будинки по Шостці, у яких витік (газу) і вони відключені? », — запитав глава бюджетної комісії міськради Віктор Мозолевський.

Виявилося, що є. Головний інженер міськгазу поінформував про те, що аналогічна ситуація по вул. Свободи, 12. Крім цього, практично місяць відключений один із стояків в будинку № 17 А по вул. Онупрієнка. Тут проводилися планові роботи, і газівники не можуть потрапити в квартири для перевірки.

Висловили думку про те, що повідомлення про витік газу — це звичайний метод вибивання боргів з населення. Газівники з цим категорично не погоджуються.

«Негласно навіть самі ваші працівники кажуть, що це вибивання боргів», — сказав депутат Віктор Калиновський. Прозвучало припущення, що планові роботи міськгаз проводить у тих будинках, де більше боржників.

«Там, де немає боржників, там у вас не буде ні планових робіт, ні витоків», — звернувся Віктор Мозолевський до головного інженера міськгазу. Олегу Коржу запропонували оприлюднити в пресі список будинків, де будуть проводитися планові роботи.

«Може бути і так. Це питання вирішує наша прес-служба в Сумах», — сказав він.

Ввечері, 30 липня, працівники «Сумигазу» провели опресовування в будинку № 22 по вул. Марата. Майстер аварійно-диспетчерської служби Ігор Гудима повідомив: для того, щоб відновити подачу газу газівники повинні потрапити в усі квартири. Їм це не вдалося. З’явилася ще одна причина: в декількох квартирах мешканці, нібито, самовільно змінили газові прилади.

Відновлювати газопостачання газівники відмовилися.

shostka.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: