На вулицях Конотопа встановлюють камери відеоспостереження

01.08.2019

Незабаром на ключових перехрестях Конотопа і у парках встановлять камери відеоспостереження. Вони розпізнаватимуть номерні знаки автівок, обличчя людей. Це допоможе розкривати злочини, підвищить безпеку.

Систему відеоспостереження встановлює у Конотопі київська компанія «Інженіринг-Аналітика». За даними системи публічних закупівель Prozorro, на обладнання та його встановлення передбачили майже 2,5 мільйони гривень.

Головний інженер компанії Дмитро Тусаков розповів, що спочатку встановлять 32 камери — по 16 «номерних» та «оглядових». Загалом система дозволяє встановити у Конотопі до 10 тисяч камер. За його словами, є можливість розпізнавати громадський транспорт та у режимі реального часу показувати його місцеперебування на мапі.

Сервер встановлюють у приміщенні міської ради. Слідкуватимуть за камерами в поліції. Дані також оперативно передаватимуть відповідним службам — СБУ, рятувальникам тощо. Система не буде публічною, але дані з камер можна буде отримати, написавши запит.

Передбачений механізм, коли можна відстежувати, хто саме та яку інформацію переглядав. Камери записують постійно — вдень та вночі. Інформація з них зберігатиметься на сервері впродовж 14 днів, а фото номерних знаків — пів року. Також є можливість встановити та під’єднати до системи датчики забруднення повітря. Для цього потрібно виділити додаткові кошти.

Начальник відділу з надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Сергій Мусієнко зазначив, що всі камери, які наразі встановлюють, поза системою не працюватимуть. Тобто крадіжка цих пристроїв не має сенсу.

Подібні системи вже працюють в Одесі, Кропивницькому, Львові, по Київській області.

konotop.city

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: