Олександр Стрельченко: Кожен 5-й українець працездатного віку працює за кордоном

01.08.2019

За даними Міністерства фінансів України, які воно оприлюднило в макроекономічному огляді за липень, за кордоном постійно працюють 3,2 мільйони українців – це 18% всього економічно активного населення країни.

Голова Сумської обласної організації ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА — ЗА ЖИТТЯ, депутат обласної ради Олександр Стрельченко каже, що сьогодні такий відтік людей за кордон стався через те, що вони стикаються з безліччю проблем. Це стосується отримання освіти, працевлаштування, рівня зарплат, відсутності впевненості в завтрашньому дні. Новостворені сім’ї не хочуть народжувати дітей, бояться втратити роботу.

«Нині на Сумщині, при тому, що кожен 5-й українець працездатного віку працює за кордоном, майже 15 тисяч безробітних. І третина від цього числа – молодь до 35 років. Середня допомога по безробіттю складає лише 2716 грн, а середня зарплата по вакансіям, яку пропонують в обласній службі зайнятості населення – 5,5 тисяч грн. Звісно, що на такі гроші навіть одній людині складно вижити, годі й говорити про родину й виховання дітей», — упевнений політик.

Він говорить, що на сьогоднішній день праця в Україні знецінена, і, насамперед, кваліфікована робота, для якої потрібна освіта – це лікарі, вчителі, науковці. Молода людина в Україні здобуває освіту, витрачає для цього свій час та зусилля, а потім не може знайти якісне робоче місце. І змін на краще поки у нас не передбачається. А тому соціальні умови для молоді є неприйнятними: заробітна плата є невеликою, перспективи пенсійного забезпечення мінімальні. Наша молодь, дивлячись, як живуть люди у цій країні і яке їх чекає майбутнє, не хоче цього сприймати.

«Молоді люди повинні бачити, що тут, в Україні, є можливість себе реалізувати, що є можливість для цікавої роботи і дозвілля. Повинні бути нормальні спортивні зали, сучасні кінотеатри, місця для занять спортом і відпочинку не тільки в столиці і великих містах, а всюди. А так молодь їде, бо бачить ситуацію в країні – війна, економічні проблеми, низькі зарплати, відсутність перспектив. Весь цей комплекс проблем потрібно вирішувати, інакше в України не буде майбутнього. Нам потрібно створити умови для того, щоб людям було вигідніше працювати тут. Повернутися насильно їх не змусиш», – наголосив Олександр Стрельченко.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: