Сумська митниця не віддає конфісковану рибу для військових на схід

01.08.2019

Конфісковану три тижні тому на кордоні в’ялену рибу та ікру волонтери хотіли б забрати на передову для військових. Нагадаємо, прикордонники 12 липня затримали чоловіка, який поза пунктом пропуску у с. Попівка Великописарівського району переніс 24 коробки в’яленої риби та ікри з території Росії.

«Конфіскована риба, якщо вона неотруйна, нешкідлива, вона може стати в нагоді, тобто бути провізією для Збройних сил, добровольчих формувань, для хлопців, які нас захищають», – розповідає представник ГО «Учасників АТО «Граніт» Олександр Попов.

Нині конфіскована в’ялена риба та ікра перебуває на складі сумської митниці. Про це нам розповіла її речниця Анна Андронова. Показати, як зберігають товар, у митниці відмовилися.

«Наразі риба та ікра зберігається на складі Сумської митниці ДФС, проводиться оцінка експертами та матеріали справи готуються до судового розгляду», – повідомила Анна Андронова.

За словами ж заступника начальника ГУ Держпродспоживслужби в Сумській області Віталія Крючкова, віддати волонтерам рибу та ікру не можна, бо відсутня інформація про виробника, постачальника та умови виробництва, що порушує закон України.

«У нас немає інформації про походження риби, в яких умовах вона вироблялася, транспортувалася, зберігалася цей проміжок часу, то гарантувати можливість цієї продукції неможливо. Навіть після проведення лабораторних досліджень, неможна бути впевненими на 100% в тому, що ця продукція буде повністю безпечна», – пояснив Віталій Крючков.

sm.suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: