У селах на Сумщині почали сортувати сміття

01.08.2019

У Бочечківській ОТГ Конотопського району вирішили перетворити «модну» тенденцію сортування сміття на повсякденну звичку та привчити мешканців громади до відповідального поводження зі сміттям. Про це повідомляє Конотопська РДА.

Закон про сортування сміття працює із січня 2018 року, але практичне його виконання сповільнюється через відсутність достатньої інфраструктури та бажання людей. Якщо для мешканців розвинених країн роздільний збір сміття – це повсякденна справа, то в Україні тільки незначний відсоток громадян сортує відходи. Як зазначила Бочечківській сільській голова Світлана Граченко, на даний час поки що немає спеціальних різнокольорових контейнерів, але є бажання зменшити в населених пунктах кількість побутового сміття, придатного до повторного використання.

Одним із перших населених пунктів громади, де на початку літа встановили контейнери і зробили написи з їх призначенням, стало Козацьке. Зараз такі сміттєві баки (17 комплектів) розмістили і в інших селах: Бочки, Сахни, Новомутин, Хижки, Бондарі. Звісно, встановити роздільні сміттєві контейнери — замало для виховання звички з сортування сміття, тому в кожному старостинському окрузі об’єднаної громади проводиться роз’яснювальна робота з селянами про необхідність сортування вторсировини.

«Головне – бажання людей та їх відповідальність», – наголошує очільник Бочечківської громади. У подальшому сміттям з баків займається комунальне підприємство «Добродій 2018» Бочечківської сільської ради, працівники якого продовжують його сортування: відокремлюють різні види пластику (відкручують кришки від пляшок), розділяють пляшки за кольором,бляшанки – на жерстяні та алюмінієві тощо. Наразі вивчається питання більш ефективного транспортування та збуту зібраної вторинної сировини на приймальні пункти районного центру.

konotop.in.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: