На Сумщині судитимуть 5 членів ДВК

02.08.2019

Путивльським відділом Конотопської місцевої прокуратури затверджений і направлений до суду обвинувальний акт стосовно голови, секретаря та трьох членів дільничних виборчих комісій, які підписали протоколи про підрахунок голосів виборців 21 липня 2019 року до їх заповнення і не на засіданні виборчої комісії. Дії обвинувачених кваліфіковані за ч. 3 ст. 158 КК України, яка передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до семи років.

Обвинувачені свою вину визнали, тому разом з обвинувальним актом до суду направлено угоду про визнання винуватості. Прокурор і обвинувачені, діючи в рамках чинного законодавства, погодилися на призначення більш м’якого покарання.

«З урахуванням обставин кримінального провадження, осіб обвинувачених і відсутності важких наслідків скоєного злочину, сторони домовилися на призначення покарання у вигляді штрафу 60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1020 грн) з позбавленням права обіймати посади у виборчій комісії, комісії з референдуму терміном 1 рік», — розповів начальник Путивльського відділу Конотопської місцевої прокуратури Павлуш Погосян.

У даний час обвинувальні акти разом з угодами про визнання винуватості знаходяться на розгляді суду, повідомляє прес-служба прокуратури області.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: