На Роменщині чоловік з інвалідністю зробив рай зі смітника

02.08.2019

Щодня приїздив потягом і власноруч відчищав зупинку: житель району через півстоліття повернувся в місця юності й узявся за мітлу, ганчірки та сміттєві мішки, аби створити затишок для подорожніх.

Про місце на кордоні з Полтавською областю в селі Андріяшівка знають багато водіїв: чудова локація для відпочинку з альтанкою, капличкою та вбиральнею. Загалом, усе, що потрібно змореним подорожувальникам. Але через те, що велика кількість людей зупиняються тут перепочити, місце перетворилося буквально на смітник. Поки сюди за покликом долі не приїхав Володимир Кривозуб.

Чоловік розповів: востаннє був тут півстоліття тому, коли в 19 років працював поблизу Андріяшівки бригадиром. Потім виїхав, але життя занесло його в місця юності знову. Говорить, серце защеміло, коли побачив, який безлад на зупинці.

Незважаючи на стан здоров’я, дві пережиті операції та другу групу інвалідності, чоловік вирішив, чого б йому не вартувало, прибрати місце відпочинку та створити мандрівникам людські умови перепочинку.

Отож, від самої весни пан Володимир щодня приїздив електричкою із сусідньої Перекопівки та власноруч замітав, чистив і мив зупинку. Навів лад і в громадській убиральні.

Найбільше ж чоловікові боліло за криницю, яка ще три десятиліття тому напувала людей чистою, освяченою водою, а тепер забилася й засмітилася. Володимир Кривозуб звернувся до небайдужих, та спільними зусиллями, зібравши кошти, волонтери відродили джерело й освятили його знову.

«Головне – це люди», — вважає Володимир Кривозуб. Для них і старався. Обов’язок свій, говорить, виконав.

Водії вдячні панові Володимиру за турботу, адже він і добрим словом зустріне, та й гарячим чаєм напоїть.

Хочеться вірити, що велика справа не залишиться марною, подорожні ставитимуться до праці Володимира Кривозуба з повагою і вдячністю та підтримуватимуть порядок на зупинці.

Новий погляд Роменщини

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: